Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sena Dagadu énekesnő

Sena Dagadu neve az Irie Maffia együttesből lehet ismerős az underground zene rajongóinak, de saját számaival is fellépett már több nagy budapesti szórakozóhelyen. Az énekesnő új szólóalbuma 2013-ban jelent meg Lots of Trees címmel, most erről a lemezről énekelt el nekünk három számot és egy félig improvizált ráadást.

Sena a dalait a TEDxDanubia 2014 tematikájához választotta: Az első szám a bizonytalanság korának címezve a Grit My Teeth -  egy nagyon energikus dal, melyben a leggyakrabban elhangzó szó: maybe ("talán"). A szöveg olyan szenvedélyről szól, aminek nem szabhatnak határt a külvilág nehézségei. Egy nagyon energikus sor rögtön megragad a fülemben: "Maybe I gonna have to take these laws and rules and break a few if I ever gonna make it home to you" - ezeket a sorokat Sena a gesztusaival is eljátsza.

A következő szám az együttélésnek szól, a címe Buckets Full of Love. Ezt a számot a kislánya születésének alkalmából írta, mint egy vidám és őszinte fogadtatás, azzal az ígérettel, hogy mindig vigyáz rá, hogy ő legyen a legboldogabb a világon.

Az utolsó tematikához kapcsolódó szám az Every Blessed Thing A "változni és változtatni" jelmondatnak szól. Ez egy igazi szerelmes vallomás, lassú és érzelmes. Elmondja, hogy milyen érzés meglátni a világ szépségeit, azzal a vággyal, hogy valakivel megoszthassuk azt. 

Az utolsó szám egy meglepetés, mely az énekesnő elmondása szerint még csak félig készült el. Sena azonban a fajta személyiség, aki ettől nem jön zavarba. Az utolsó üzenete ez: Merjünk kockázatot vállalni!

0 Tovább

Marge: Zene több réteggel

Miközben Marge énekelt, a vizuális látványvilág is nagy hangsúlyt kapott: az énekesnő Korai Zsolttal, a kortárs tánc- és színházi vizualitással foglalkozó dizájnerrel együtt lépett színpadra. A Kitchen Budapest munkatársa és az énekesnő együtt egy különleges világot teremtett, amiben még Farkas Áron live act-je is helyett kapott.

A látványos előadás később újabb alkotóval gazdagodott: Likovits Alexandra szólótánca egészítette ki a zene és a vizualitás párosát. Marge legújabb kislemezének egyik dalát mutatta be a TEDx Danubia színpadán, egy egyedi világ kíséretében.

0 Tovább

tedxdanubia

blogavatar

A TEDxDanubia eseményeiről 2011 szeptemberétől élőben tudósítanak bloggerek. Olvassátok és csatalakozzatok virtuálisan ezekhez az inspiráló napokhoz!

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek