A közvetlen, elsőre bohém művésznek tűnő Salvatore Iaconesi valójában a firenzei és a római egyetem tanára, ahol a Near Future Design (A közeljövő designja) tárgyat tanítja. Robotikai mérnökként, hackerként számos virtualitással kapcsolatos projekt kitalálója és vezetője.

A városi terek érzékelése új formát ölt az olasz „rendszer művész” szerint. A várost akár egy olyan szimfonikus zenekarnak is tekinthetjük, amiben egyszerre több milliónyian játszanak. A résztvevők – mi magunk – új érzékeket, új kifejezéseket és ezzel új tudást fejlesztünk ki mindennapjaink során. Ezt a tudást most már új módszerekkel, több oldalról lehet megvizsgálni: a térképek a földrajzi meghatározás mellett az emberek között hálózatok is lefesthetik. Ahogy az előadásban láthattuk, speciális programok segítségével lehetőség van arra, hogy egy város lakóinak gondolatait és érzelmeit is megismerhessük.

Iaconesi és kutatótársai a Human Ecosystem projektben a szociális hálókon elérhető publikus információkat vizsgálják. Mi foglalkoztatja a felhasználókat? Mit gondolnak a városról, amiben élnek? A kutatók ezekről a témákról beszélgetnek a projekt résztvevőivel, ebbe most a budapesti lakosok is bekapcsolódhatnak A következő napokban aki #HEAR címkével találkozik, az  készüljön fel, hogy most az ő véleményét kérdezik, itt az ideje részt venni a diskurzusban és hallatni a hangodat.