A Budapest Műszaki Egyetem két hallgatója úgy döntött, hogy az emberek mindennapjaiba szeretné eljuttatni a „csodát”, de nem bűvész trükkökre, hanem egy fizikai jelenségre alapozva.

Az általuk megalkotott játék, a Feel Flux egy egyszerű réz vagy alumíniumcső, egy apró henger, egyedi bőrborítással, és egy erősen mágneses golyó. A trükk egyszerű: amikor a golyót megpróbáljuk átejteni a jóval nagyobb átmérőjű hengeren, az sokkal lassabban esik át, mint várnánk. A magyarázat a Lenz-törvény, mely szerint az erős fékezőerőt a mágnes által gerjesztett elektromágneses tér hozza létre. Az elv tehát jól megmagyarázható elveken alapul, mégis szembemegy a mindennapi tapasztalatainkkal.

Bár az is fantasztikus, hogy valóság egy eddig ismeretlen szegletét sikerült kézzel foghatóvá tenniük, a fiúkat mégis leginkább az inspirálta, hogy látták az emberek arcán a meglepetést és az örömet. Ugyanakkor nem szerették volna, ha játékuk csupán egyetlen pillanatig legyen érdekes. Kezdettől fogva az volt a vágyuk, hogy egy új, eddig még nem látott ügyességi játékot fejlesszenek. Egy rövid videóval mutatják be, hogy mire képesek ezzel a zsebméretű erőtérrel.