Daniel I. Schwartz húsz éve TEDster. Több TED konferencián volt jelen, mint Chris Anderson, a TED kurátora, összesen több mint száz napot töltött a közönség soraiban. Ma a TED előadások fogyasztásával kapcsolatos három lépésből álló stratégiáját osztotta meg a budapesti közönséggel.

Daniel Schwartz

Az első: találj legalább egy aspektust az előadásban, aminek a mentén magadra tudod vonatkoztatni a hallottakat. Hogyan hat rád? Mit tanulhatsz belőle?

A második: fogalmazz meg legalább egy kérdést az előadással kapcsolatban, amit, ha a szünetben az előadóba botlasz, feltehetsz neki. Előfordulhat, hogy végül nem találkoztok, és nem teszed fel a kérdést, a megfogalmazása maga, a kíváncsiságod és a kreativitásod használata a cél.

A harmadik: a találkozásokból, beszélgetésekből találj legalább egyvalakit, akivel a konferencia után két héten belül felveszed a kapcsolatot. Legyen az egy kávé vagy egy Skype beszélgetés, kövesd nyomon a beszélgetéseidet, de legalább a legígéretesebbet.

Daniel arra bátorított bennünket, hogy töltsünk időt a saját stratégiánk kialakításával, igyuk magunkba az élményt, adózzunk a kíváncsiság oltárán, legyünk aktív hallgatóság!