„Soha ne becsüld alá a változást!” - kezdi Honti Pál előadását. A programozómatematikus a változás meghatározó szerepére hívja fel a figyelmet. Életünk minden területe folyamatosan változik: a modern kor emberének környezeti katasztrófákhoz, gazdasági válságokhoz, hiányzó erőforrásokhoz kell alkalmazkodnia.

A változást azonban folyamatos növekedés kíséri, elég csak elgondolkozni azon, a digitális újdonságokat milyen ütemben kezdték el használni az emberek. Honti Páltól megtudhattuk, hogy a technológiák terjedési sebessége elképesztő iramban gyorsul: a telefonnak közel 75 év kellett, hogy elérjen 50 millió embert, a rádió 38, a tv 13 míg az internet 4 év alatt érte el ezt a számot ...végül az Angry Birds Space játéka mindössze 35 NAP alatt :-). A Föld lakosai nem csak virtuálisan állnak kapcsolatban: egy kínai esemény Budapesten is változásokat hozhat.

Az előadó szerint nem dőlhetünk hátra és nem kerülhetjük el az alkalmazkodást. A bitoechnika, a nanotechnika, a digitális gyártás és a mesterséges intelligenciával alkotott eszközök gyors tempót diktálnak, a fejlődés nem áll meg egy ponton: ahogy a világ változik, nekünk is változnunk kell.