Ismerjük-e azt valóban, aki szembejön a folyosón? Meríthetek-e erőt és inspirációt vajon a saját közösségemből? Kökéndy Ákost ezek a gondolatok foglalkoztatták, mielőtt a ParentTED ötlete kipattant a fejéből.

Egy idea megvalósítása inspiratív környezeteben  – akár így is össze lehetne foglalni a tanár történetét. Kökéndy Ákos a Pesthidegkúti Waldorf Iskola tanítójaként abban a szerencsés helyzetben volt, hogy a támogató környezet hatására ötletéből megszületett egy újító kezdeményezés.

Már három alkalommal rendezték meg ParentTED nevű eseményt, ahol a tanulók szülei meséltek arról, mi mozgatja őket, mi a számukra fontos az életben. A kezdeményezés fő célja, hogy a közösség tagjai jobban megismerhessék egymást, és így egy erősebb csoporttá kovácsolódhassanak össze. Ugyan itt az előadókat kicsit bátorítani kellett a megszólalásra, hiszen elsőre kevesen tartották a saját sztorijukat érdekesnek. De később egyre több szülő csatlakozott a kezdeményezéshez: mesélt az építész és a befektetési bankár szülő is.

Kökéndy Ákos szerint jó lenne, ha egy közösség úgy tekintene magára, mint helyi erőforrás és használná egymást tudását, akár inspirációra is. A továbbiakban örülnének a kezdeményezés terjedésének, ebben bármely érdeklődőnek segítséget nyújtanak a ParentTED honlapon.