Scott Summit design innovátor arról beszél, hogy az ipari design a 3D szkennerek és a 3D nyomtatási technológia fejlődésével és olcsóbbá válásával egyedi fejlesztési folyamattá válik.

A fizikai test deformitásaira, hiányosságaira már régóta léteznek megoldások. A korábbi művégtagok (vagy gondoljunk például az egészségügyi fűzőkre,) viszont nem kölcsönöztek viselőiknek a minimum elvárásokon felül sok előnyt. Viselésük kényelmetlen, esetenként egészségkárosító volt.

A technológiai fejlődés most először lehetővé teszi, hogy 3D szkennerek és nyomtatók segítségével egyedi, dizájn kiegészítőket: gipszet, fűzőt, művégtagokat készíthessünk. Vagy éppen olyan ’alkatrészek’-et, melyek valójában összekötő kapocsként szolgálnak az emberi test és az őket segítő eszközök, robotok (pl. exoskeleton) között.

A nyilvánvaló praktikus okok mellett, – kényelmesebb, stabilabb, jobban illeszkedő, ’lélegző’ kiegészítők készülhetnek, – olyan életminőségbeli javulást is elérhetünk így, amire eddig nem volt lehetőség: a meglévő végtag alakját alapul véve az elveszített végtagot pótló művégtag is az eredetivel közel azonos alakot nyerhet, a test élmény, saját test érzékelése, vagy sportolás élményének jelentős javulását eredményezve.

A technológia és a gyógyítás közötti házasság képletét is megtudtuk:

Technology x Design  + Medicine = Really Good Medicine

A költségek várható további csökkenésével a technológia és a Scott által megmutatott új design hozzáállás emberek millióinak életében fog változást előidézni.